Teses e Dissertações

(17/07/2009) Organic Farming in Brazil

In this report we therefore present a farming project in Southern Brazil and the work of the organisation Centro Ecológico on participatory certification of organic foods. These examples show that it is possible in practice to increase food production and secure livelihoods with the help of small-scale trade and organic farming, both of which conserve and draw benefits from ecosystem services. Through being active in a range of different networks, Centro Ecológico has been able to influence the development of organic farming both nationally and internationally.

 voltar

Adquira aqui a tese/dissertação completa. (1649.95 Kb)
 

Notícias 

Litoral Norte produz arroz e soja sem venenos

Em pequena escala e com baixo investimento, agricultores do Núcleo Litoral Solidário da Rede Ecovida...



Coletivo de Segurança Alimentar define agenda e articulações para os Campos de Cima da Serra

O comitê técnico de Segurança Alimentar e Nutricional (SAN) do município de Ipê, representantes do S...


 

Ipê-Serra - Rua Luiz Augusto Branco, 725 - Bairro Cruzeiro / Cep: 95.240-000 / Ipê - RS / Fone: 0xx (54) 3233.16.38 / E-mail: serra@centroecologico.org.br
Litoral Norte - Rua Padre Jorge, 51 / Cep: 95.568-000 / Dom Pedro de Alcântara-RS / Fone/fax: 0xx (51) 3664.02.20 /E-mail:litoral@centroecologico.org.br