Teses e Dissertações

(17/07/2009) Organic Farming in Brazil

In this report we therefore present a farming project in Southern Brazil and the work of the organisation Centro Ecológico on participatory certification of organic foods. These examples show that it is possible in practice to increase food production and secure livelihoods with the help of small-scale trade and organic farming, both of which conserve and draw benefits from ecosystem services. Through being active in a range of different networks, Centro Ecológico has been able to influence the development of organic farming both nationally and internationally.

 voltar

Adquira aqui a tese/dissertação completa. (1649.95 Kb)
 

Notícias 

Oficina no IFC explora versatilidade da batata yacon

Agricultoras de Mampituba e alunos do Instituto Federal Catarinense do campus de Santa Rosa do Sul (...



Na Semana da Alimentação, três perguntas para Laércio Meirelles

Nessa semana a Organização das Nações Unidas lançou a campanha "Um mundo #fomezero para 2030 é possí...


 

Ipê-Serra - Rua Luiz Augusto Branco, 725 - Bairro Cruzeiro / Cep: 95.240-000 / Ipê - RS / Fone: 0xx (54) 3233.16.38 / E-mail: serra@centroecologico.org.br
Litoral Norte - Rua Padre Jorge, 51 / Cep: 95.568-000 / Dom Pedro de Alcântara-RS / Fone/fax: 0xx (51) 3664.02.20 /E-mail:litoral@centroecologico.org.br