Teses e Dissertações

(17/07/2009) Organic Farming in Brazil

In this report we therefore present a farming project in Southern Brazil and the work of the organisation Centro Ecológico on participatory certification of organic foods. These examples show that it is possible in practice to increase food production and secure livelihoods with the help of small-scale trade and organic farming, both of which conserve and draw benefits from ecosystem services. Through being active in a range of different networks, Centro Ecológico has been able to influence the development of organic farming both nationally and internationally.

 voltar

Adquira aqui a tese/dissertação completa. (1649.95 Kb)
 

Notícias 

Feira da Biodiversidade destaca alimentos tradicionais e saúde

Pela 16ª edição desde 2001, agricultores e agricultoras do Litoral Norte do Rio Grande do Sul mostra...



Cooperativa de consumidores celebra 19 anos de atuação ambiental

Enquanto a ONU se esforça para chamar a atenção sobre a poluição plástica, sócios e amigos da Cooper...


 

Ipê-Serra - Rua Luiz Augusto Branco, 725 - Bairro Cruzeiro / Cep: 95.240-000 / Ipê - RS / Fone: 0xx (54) 3233.16.38 / E-mail: serra@centroecologico.org.br
Litoral Norte - Rua Padre Jorge, 51 / Cep: 95.568-000 / Dom Pedro de Alcântara-RS / Fone/fax: 0xx (51) 3664.02.20 /E-mail:litoral@centroecologico.org.br